Quantcast
Viewing all 4397 articles
Browse latest View live

تدویر برنامه توانمند سازی زنان افغان در جهت دستیابی به خدمات مالی

Image may be NSFW.
Clik here to view.
download

برنامه توانمند سازی زنان جهت دستیابی به خدمات مالی، از سوی وزارت امور زنان با هماهنگی و پشتیبانی مالی عزیزی بانک و برنامه ام حواله شبکه مخابراتی اتصالات به تاریخ 5 ثور سال روان، در تالار سینما ذینب تدویر گردید.

هدف از تدویر این برنامه فراهم نمودن تلفیق زنان افغان به امورات سکتور مالی، شناسایی و توصل زنان کار فرما در جهت دستیابی به فرصت های مالی و ایجاد زمینه تجارت برای زنان تجارت پیشه افغان، عنوان گردیده بود.

سپوژمی وردک؛ معین مسلکی و پالیسی وزارت امور زنان گفت: ” زمانیکه میبینیم در یک اداره زنان دوشا دوش مردان کار میکنند آن زمان باور مند میشویم که خشونت علیه زنان از جامعه افغانستان ریشه کن شده، چون بزرگترین عامل خشونت در خانواده کنونی نبود اقتصاد کافی برای آن خانواده است.”

معین مسلکی و پالیسی وزارت امور زنان  افزود: همه بر این باور داریم، زمانی که یک زن شاغل باشد و از لحاظ اقتصادی دامنگیر مرد نشود هیچ وقت در زندگی آن مرد و زن خشونت بروز نمیکند چون زن کسی است که با تمام سرمایه مادی و معنوی خویش پهلوی خانواده خود ایستاده است و آن خانوده را یاری میرساند.

در اخیر این برنامه، چک پول 2000 دالری جهت خریداری 150 سیت موبایل های مخصوص ام حواله از شرکت بلو سونیک، برای زنان متشبس، از طرف عزیزی بانک توسط معین مسلکی و پالیسی و زارت امور زنان اهدا گردید.

قابل ذکر است، در این برنامه سپوژمی وردک معین پالیسی و مسلکی این وزارت، محمد عثمان نوروزی معاون عزیزی بانک، داکتر علی اصغر زاده مدیر ارشد تجارتی شرکت مخابراتی اتصالات، نمایندگان شرکت موبایل بلو سونیک ودیگر زنان متشبس حضور داشتند.


ایجاد 15 سبزخانه در ولایت لغمان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
slidee5853198-3bae-4898-b1ac-6554dfe5ff9b

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با سرمایه گذاری شرکت دلنشین، 15 سبزخانه را به مساحت شش جریب زمین در ولایت لغمان ایجاد نمود.

اکنون فاصلیه زرد و بادرنگ به حاصل دهی آغاز نموده و درسه چین ابتدایی ترین حاصل برداری از دو باب سبزخانه حدود 32 سیر فاصلیه زرد و هفت هزار دانه برادرنگ حاصل فرعی از کناره های این سبزخانه ها جمعآوری نموده و به ارزش حدود 45 هزار افغانی به فروش رسانده اند.

این سبزخانه ها مجهز با سیستم آبیاری قطره یی توسط انرژی آفتابی بوده و در مدت ده الی پانزده روز دیگر تولید اصلی این سبز خانه ها که بادنجان رومی می باشد نیز آغاز به حاصل دهی می نماید.

به گفته مسوولان، وزارت زراعت و شرکت دلنشین حدود 75 هزار دالر امریکایی را در این سبزخانه ها سرمایه گذاری نموده اند که شامل خریداری و انتقال خاک زراعتی، سه باب سرد خانه و چهار باب ذخیره گاه سبزیجات نیز میگردد.

قابل ذکر است، در این سبز خانه ها هشت نوع سبزیجات (بادنجان رومی، بادرنگ، مرچ سبز، بادنجان سیاه، کرم سرخ، کاهو، کدوگگ و فاصلیه زرد) زرع می شود که روزانه در حدود یک تن سبزیجات حاصل خواهد داد.

پایان دوره های آموزشی حفظ و مراقبت برای کارمندان مکتب های دولتی بغلان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
260417_Pic_RCD_Public_School_Maintenance_2

دوره های آموزشی حفظ و مراقبت از ساختمان مکاتب که در مناطق روستایی و شهری ولایت بغلان برگزار شده بود، با اشتراک 580 کارمند از مکتب های دولتی بغلان موفقانه به پایان رسید.

ریاست معارف بغلان و برنامه همکاری افغان – آلمان برای حمایت از حکومتداری محلی مشترکا دوره های آموزشی یادشده را برگزار کردند که بیش از 315 هزار متعلم از نگهداری بهتر فضای مکتب ها، مستفید خواهند شد.

ثریا نوری، یکی از شرکت کنندگان دوره های آموزشی یادشده و معلم لیسه بی بی عایشه گفت: “چک لیست و طرزالعمل حفظ و مراقبت، ما و مقام های مسئول محلی را در نگهداری از زیربنای مکتب در درازمدت یاری می رساند. ما اکنون بهتر از گذشته می توانیم ، یک فضای آموزشی مناسب را برای متعلمان بغلان فراهم کنیم.”

در پایان دوره های آموزشی، تمام مکتب ها چک لیست های حفظ و مراقبت مخصوص به خود را دریافت نموده و تمام شرکت کنندگان طرزالعمل نگهداری از مکتب که حاوی تصاویر، توضیحات و راهنمایی ها است، را دریافت نمودند.

قابل ذکر است که برنامه ارتقای ظرفیت منطقه ای از طریق فعالیت های گسترده خویش، می کوشد تا سهم گیری افغان ها در روند پیشرفت و ترقی را افزایش دهد، نهادهای بومی را تقویت کند، و شفافیت و همه شمولی را ترویج نماید.

بهره‌برداری یک پروژه آب‌یاری در ولایت نیمروز

Image may be NSFW.
Clik here to view.
unnamed5585-300x230

یک پروژه آب‌یاری به هزینه ۲۸۵ میلیون افغانی که از سوی بانک جهانی پرداخت شده است، در ولایت نیمروز به بهره برداری سپرده شد.

محمدسمیع، والی نیمروز گفت: “بهره برداری این کانال تاثیر قابل توجهی را بر افزایش حاصلات زراعتی و کاریابی در این ولسوالی داشته و زمین‌هایی که پیش از این بخاطر کم‌آبی تحت زراعت قرار نداشت تحت آبیاری قرار می‌دهد.”

گفتنی است که کار اعمار این کانال سال گذشته از سوی وزارت انرژی و آب شروع شده بود و اکنون در ولسوالی چهار برجک این ولایت به بهره برداری رسیده است.

کاهش قیمت برق وارداتی از ازبکستان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
447237

وزارت انرژی و آب در دوسال اخیر با اتخاذ استراتیژی مشخص برای بهبود عرضه خدمات و کاهش قیمت برق در کشور، توانسته است زمینه یک مارکیت رقابتی سالم سکتور انرژی را در کشور ایجاد کند.

اقدامات جدی این وزارت شامل موارد زیر انجام دهد:

  • طرح و تطبیق پلان 5 ساله خود کفایی در سکتور انرژی
  • حمایت قاطع و اعطای مشوق های حمایوی برای سرمایه گذاران سکتور خصوصی
  • هماهنگی و انسجام در سکتور انرژی افغانستا
  • عقد قرارداد ها و تفاهم نامه ها با سکتور خصوصی که به ارزش 775 میلیون دالر امریکایی

با سفر هیات بلند پایه مقام های سکتور انرژی کشور در هفته گذشته به کشور ازبکستان و گفتگو های متقاعد کننده سبب شد تا قیمت برق وارداتی افغانستان از ازبکستان کاهش یابد.

وزارت انرژی و آب به زودی  جزییات کامل کاهش قیمت برق وارداتی از  ازبکستان را با شهروندان کشور شریک می سازد تا در جریان روشنایی بیشتر قرار  گیرند.

قابل ذکر است، تلاش ها در راستای تولید انرژی از منابع داخلی و ایجاد فضای پویا و متحرک در سکتور انرژی سبب شده است تا شماری از کشور های صادر کننده برق به افغانستان قیمت فروش برق به افغانستان را کاهش دهند.

نرخ اسعار خارجی در بازار کابل

Image may be NSFW.
Clik here to view.
images
 یک دالر 67.50
یک  یورو 73.30
یک  پوند 86.30
یک  ریال سعودی 17.95
یک درهم امارات 18.35
یک  فرانک سویس 67.50
یک  دالر آسترالیا 50.40
یک  دالر کانادا 50
یک  کرون دنمارک 9.65
یک  کرون ناروی 7.75
یک  کرون سویدن 7.50
یک  لیره ترکیه 18.80
یک  دینار کویت 219
یک  ین چین 9.80
یک  روبل روسی 1.15
یک  سامانی تاجکستان 8.30
یک عمانی 172
یک  بحرین 173
هزار روپیه هند 1040
هزار تومان ایران 17.80
هزار ین جاپان 610
 هزار روپیه پاکستان 634
یورو به دالر 1.068
پوند به دالر 1.2760
تومان به دالر 3800
کلدار به دالر 106.60

توزیع بسته های غذایی برای خانواده بیجا شده در ولایت فراه

Image may be NSFW.
Clik here to view.
فراه-Medium

ریاست امور مهاجرین و عودت کننده گان این ولایت با همکاری سازمان غذایی جهان (WFP) روز چهار شنبه ۶ ثور سال جاری خورشیدی برای ۳۶ خانواده بیجا شده بسته های غذایی توزیع نمود.

خانواده های بیجا شده که ۲۰ روز قبل از اثر جنگ و نا امنی از ولسوالی فراروت به نواهی چهار گانه مر کز این ولایت بیجا شده اند، از کمک های غذایی ۲۰۰ کیلو آرد، یک کیلو نمک، ۱۴ کیلو و ۸۰۰ گرام روغن، ۱۵ کیلو دال نخود، مستفید گردیده اند.

همچنان ، روز ۴ شنبه ۶ ثور سال روان خورشیدی یک مکتب به مساحت دو جریب زمین به مساعدت پولی ۵۳۳۱۱۱۰ افغانی، از سوی ریاست معارف این ولایت در شهرک مهاجرین بلان تهداب گزاری شد.

اعمار شش باب مکتب در ولایت پکتيکا

Image may be NSFW.
Clik here to view.
18077055_1293269907415915_1203354364468056212_o

رييس جمهور محمد اشرف غنى در ديدار با بزرگان ولايت پکتيکا گفت که شش باب مکتب را به هزينۀ شخصى خود در این ولایت اعمار می کند.

در این دیدار محمود سليمانخيل نمايندۀ مردم پکتيکا در ولسى جرگه گفت که راه هاى اکثر ولسوالى هاى پکتيکا با شرنه مرکز ولايت مسدود شده و تاکنون کدام پروژۀ مهم در آن تطبيق نشده است.

محمد هارون چخانسورى معاون انجسام ادارۀ امور دولت در مورد ٧٢ پروژۀ انکشافى وزارت ها و ادارات مختلف، براى سه سال آينده در ولايت پکتيکا معلومات داد.

رييس جمهور غنى در پايان نشست گفت که اقدامات لازم را به منظور تحکيم امنيت پکتيکا، باز نمودن راه هاى ولسوالى ها و حل مشکلات مخابراتى انجام خواهد داد.

قابل ذکر است که فعلاً از ٣٣٩ مکتب پکتيکا ٢٦ باب آن، به علت نا امنى ها مسدود شده است.


تخریب کارخانه مشروبات الکلی در مرکز هرات

Image may be NSFW.
Clik here to view.
download (1)

سخنگوی پلیس هرات می گوید که یک کارخانۀ مشروبات الکلی در ناحیۀ پنج شهر هرات از سوی پلیس حوزه دوم کشف و از بین برده شد.

عبدالاحد ولی‌زاده، سخنگوی پلیس هرات گفت که یک تن نیز در پیوند به این موضوع دستگیر شده و همچنان۳۰ بُشکه مشروبات الکلی در نتیجۀ بازرسی یک خانۀ مسکونی در “قلعه گشنه” شهرک اسلام قلعه نیز به دست پلیس افتاده است.

قابل ذکر است، خرید و فروش مشروبات الکلی پیش از این نیز در ولایت هرات گزارش شده و بود که دو ماه پیش نیز یک کارخانۀ مشروبات الکلی در ناحیه چهارم این ولایت تخریب شد.

اجرای پروژه اشتغالزایی زنان پناهنده افغان در ایران

Image may be NSFW.
Clik here to view.
63679841137506471cc0a14d339daff923550a9a

مسوولان طرح ملی توانمندسازی و اشتغالزایی زنان پناهنده افغانستانی در ایران می گویند، براساس توافقنامه سه جانبه بین اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و موسسه کنشگران توسعه پار پروژه اشتغالزایی زنان پناهنده افغان در ایران اجرا می شود.

مدیر طرح ملی توانمندسازی و اشتغالزایی زنان پناهنده افغانستانی در ایران گفت: مراحل اجرایی این طرح اکنون در سه استان گلستان، تهران و یزد در حال انجام است و با توجه به ضرورت گسترش اجرای طرح، بنا داریم تا در استان های دیگر که زنان پناهنده افغانستانی حضور دارند، این طرح را به اجرا بگذاریم.

وی افزود: اجرای این طرح با راه اندازی کارگاه های خیاطی و با هدف اشتغالزایی و توانمندسازی زنان افغانستانی پناهنده به ایران، انجام می شود.

مدیر طرح ملی توانمندسازی و اشتغالزایی زنان پناهنده افغانستانی گفت که زنان پناهنده افغانستانی که به لحاظ معیشتی آسیب پذیر و در معرض آسیب قرار دارند، به عنوان گروه هدف این طرح در نظر گرفته شده اند.

وی اظهار داشت، توانمند شدن این قشر از جامعه برای رسیدن به درآمد ثابت، امرار معاش و مراقبت از کودکانشان تاثیرگذار است و باعث خواهد شد تا کودکان آنان در آینده، به کودکان کار تبدیل نشده و به مشکلات ناشی از آن گرفتار نشوند.

به گفته مدیر طرح ملی توانمندسازی و اشتغالزایی زنان پناهنده افغانستانی، نام نویسی و شرکت در کلاس های آموزرشی رایگان بوده و اولویت با زنان سرپرست خانوار و یا زنان ایرانی دارای همسر تبعه خارجی می باشد.

بهره بردارى سرک٣٣ کيلومتری در ولایت فراه

Image may be NSFW.
Clik here to view.
baghlan-takhar-road

یک سرک ٣٣ کيلومتری که مرکز ولايت فراه را با ولسوالى جوين اين ولايت وصل مى کند، به هزينۀ ٤٧١ ميليون افغانى به بهره بردارى سپرده شد.

انجنير محمود بلیغ، وزیر فواید عامه گفت که اين سرک ٩ مترعرض دارد و کار ساخت آن، در يک ونيم سال از بودجه دولت تکميل شده است.

وزير فوايدعامه افزود: قرار است به زودى کار قيرريزى سرک ترانزیتی بندر شیخ ابونصر فراهی به طول ۳۵ کیلومتر، سرک باغپل حومه مرکز شهر به طول ۴ کیلومتر، سرک بند بخش آباد به طول ۳۷ کیلومتر و حدود ١٢ کيلومتر سرک هاى مختلف شهر فراه نيز آغاز شود.

انجنير محمد سلیم فراهی، معاون ریاست فوایدعامه ولایت فراه گفت که کار ساخت سرک مرکز تا به ولسوالى اناردرۀ اين ولايت نيز بيش از هشتاد درصد تکميل شده است.

در مراسمی که به همین منظور دایر گردید، انجنير محمود بلیغ وزیر فوایدعامه، داکتر محمد عارف شاه جهان والی فراه، اعضای شورای ولایتی و مسوولین ادارات دولتی فراه شرکت کرده بودند.

تاریخ پیدایش داستان‌نویسی مدرن در افغانستان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
13931205000093_PhotoJ

محققین، منتقدین و مورخین ادبیات داستانی در افغانستان به این باور اند که تاریخ پیدایش داستان‌نویسی به سبک و سیاق مدرن به سال 1298 خورشیدی و 1919 میلادی، یعنی از زمانی که مولوی محمد‌حسین پنجابی داستان جهاد اکبر را در سال 1298 خورشیدی نوشت، بر می‌گردد.

در این حال، در حوزة تمدنی زبان فارسی دری در افغانستان نخستین روایت داستانی که آفریده شده است، به زمانی که قاضی حمیدالدین ابوبکر بن عمر بن محمود قاضی‌القضات بلخ کتاب مقامات حمیدی خود را به سال 555 هجری قمری به نثر مصنوع و فنی آفرید، بر‌می‌گردد.

محققان می گویند، قاضی حمید‌الدین ابوبکر کتاب مقامات حمیدی‌اش را به تقلید از مقامات حریری (قرن پنجم هجری قمری) به رشتة تحریر در آورده است و فضای ادبیات روایی را در ادبیات فارسی دری گشوده و مقامه‌نویسی را ادامه داده است.

نویسندة این کتاب ﺑﺎ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪن ﻗﺎﻟﺐ داﺳﺘﺎن و بهره‌ﮔﯿﺮی ازﻋﻨﺎﺻﺮداﺳﺘﺎنﻧﻮیسی، سبک روایی و شخصیت‌پردازی و شیوة داستان‌نویسی را در ادبیات فارسی رایج ساخته است.

نویسنده گان تاریخ ادبی باور دارند که نگارش داستان به سبک غربی توسط سید جمال‌الدین اسد آبادی شروع شده است. او داستان‌های چون «شوم و اقبال»، «شاهزاده عزیز»، «دلبر و اژدها» و «شاهزاده و دلربا» به نگارش در آورده است.

پژوهش‌گران تاریخ ادبیات داستانی در افغانستان باورمندند که ترجمه‌های اثر ژول‌ورن نویسندة فرانسوی به فارسی توسط محمود طرزی فضای داستان‌نویسی را در افغانستان هموار کرده است. اما محققین «جهاد اکبر» اثر مولوی محمد‌حسین پنجابی را اولین داستان به سبک و سیاق داستان‌نویسی امروزی در تاریخ ادبیات آورده‌اند.

مقامات حمیدی به سبک و سیاق مقامات حریری ادبیات عربی نوشته شده است ولی نگارش داستان به سبک و سیاق غربی راه جداگانه‌ای دارد که از نظر سلسله روایت و از نظر شخصیت‌پردازی با مقامات حمیدی فرق ندارد.

اکثر تذکره‌نویسان و نویسندگان کتاب‌های تاریخ ادبیات داستانی، داستان جهاد اکبر مولوی محمدحسین پنجابی را جزء اولین داستان به سبک وسیاق داستان‌نویسی امروزی درکتاب‌های‌شان نام برده‌اند.

 بنابراین می‌توان داستان‌نویسی فارسی دری را به درختی تشبیه کرد که از نخستین روز تولدش تا این تاریخ (1393 خورشیدی) 95 سال عمردارد.

قابل ذکر است که مطالعه نشان می‌دهد که داستان‌نویسی پشتو، اوزبیکی، ترکمنی خیلی عمر کوتاه نسبت به داستان فارسی دری دارد.

کاهش رشد اقتصادی آمریکا در سه ‏ماهه نخست سال

Image may be NSFW.
Clik here to view.
IMG15334659

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که رشد اقتصادی این کشور در سه ‏ماهه نخست امسال به کمترین ‏میزان خود از سه سال ‏پیش تاکنون رسید.‏

بر اساس خبرگزاری فرانسه، میزان تولید ‏ناخالص داخلی این کشور ‏در سه ماهه نخست ‏امسال در مقیاس سالانه ‏تنها هفت دهم درصد ‏افزایش یافته است که ‏این رقم کمترین میزان ‏از سه ماهه نخست سال ‏‏2014 تاکنون است. ‏

در این حال، کارشناسان مسائل ‏اقتصادی و مالی پیش بینی کرده بودند که ‏رقم این شاخص اقتصادی ‏به دست کم یک ممیز دو ‏دهم درصد برسد، در حالیکه در سه ‏ماهه نخست سال 2014 ‏رشد اقتصادی آمریکا ‏دو ممیز یک دهم درصد ‏بود.‏

به گفته کارشناسان، کاهش هزینه های ‏مصرفی، کاهش هزینه های ‏نظامی و کاهش سرمایه ‏گذاری ها در خرید کالا ‏و مواد اولیه و ‏انباشت آنها به منظور ‏تضمین ادامه فرآیند ‏تولید شرکت ها و ‏صنایع تولیدی این ‏کشور از جمله دلایل کاهش رشد اقتصادی آمریکا در این فصل مالی از سال بوده است.‏

اعمار سربند کانال قریه مجغندک ولایت هرات

Image may be NSFW.
Clik here to view.
18057772_1535692636473121_8009144671559372896_n

سربند کانال قریه مجغندک ولسوالی کرخ ولایت هرات به هزینه حدود چهار و نیم میلیون افغانی از سوی برنامه حمایت از سازگاری با تغییر اقلیم وزارت زراعت، آبیاری و مالداری اعمار گردید.

این پروژه توسط یکی از شرکت های ساختمانی تطبیق گردیده است که زمینه آبیاری۷۰۰ هکتار زمین زراعتی را مساعد نموده و زمین های زراعتی قریه جات قلعه حاجی محمود، قلعه سرخه، قلعه نوراحمد خان، مجغندک علیا و سفلی تحت آبیاری قرار می دهد.

گفتنی است که در مراسم افتتاحیه این پروژه عبدالرحیم داود رحیمی رئیس عمومی پروژه حمایت از سازگاری با تغییر اقلیم، مسوولان اداره زراعت، هیئت رهبری ولسوالی کرخ، روسای شورای انکشافی ولسوالی و قریه جات مربوطه حضورداشتند.

بهره برداری پروژه های عامه المنفعه در ولایت فراه

Image may be NSFW.
Clik here to view.
baligh-300x199

پروژه های عامه المنفعه با هزینه نزدیک به پنجصد میلیون افغانی از سوی محمود بلیغ وزیر فواید عامه کشور در ولایت فراه به بهره برداری سپرده شد.

وزیر فواید عامه در محفل گشایش پروژه سرک ولسوالی جوین الی مرکز فراه گفت: “سرک جویان تا مرکز فراه 32 کیلومتر طول دارد که بیش از 471 میلیون افغانی برای آن مصرف شده است و کار سرک های باغ، ابوالنصر فراهی و سرک های مرکز به سرعت آغاز می شود و از این کار ها نظارت صورت می گیرد”.

محمد عارف شاه جهان والی فراه گفت: “وزیر فواید عامه یک سرک را افتتاح کرد و برای تطبیق دیگر پروژه ها وعده داده است که این کار باشنده گان فراه را امیدوار می سازد.”

جمیله امینی رئیس شورای ولایتی فراه اظهار داشت: “از وزارت فواید عامه می خواهیم که برای ما سرک ابوالنصر فراهی  را اعمار کند. این سرک سبب توسعه اقتصادی می شود.”

قابل ذکر است که در طی پانزده سال گذشته برنامه های انکشافی برای فراه متوازن نبوده اند هنوز اکثر باشندگان این ولایت به انرژی برق، آب آشامیدنی صحی و دیگر سهولت های اساسی زندگی دسترسی ندارند.


آغاز حاصل برداری سبزیجات سبزخانه یی ولایت کندهار

Image may be NSFW.
Clik here to view.
18195067_1537077869667931_6554544087769670181_n

سبزخانه های ولایت کندهار حاصل برداری سال 1396 را از نیمه های ماه حمل بدین سو آغاز نموده و اکنون سبزیجات سبزخانه یی را به بازار های کشور عرضه می دارند.

احمدالله بریالی یکی از سرمایه گذارانی است که به همکاری مالی و تخنیکی برنامه کارد-اف در ساحه بالا کرز ولسوالی دند ولایت کندهار هشت باب سبزخانۀ سه قوسه را در مساحت بیش از پنج جریب زمین اعمار نموده است.

وی پس از چهل روز زحمت و کار در این سبزخانه ها در پانزدهم ماه حمل 1396 موفق گردیده برای اولین بار به حاصل برداری بادرنگ آغاز نموده و تا اکنون 31.5 متریک تن بادرنگ جمعآوری و به ارزش 630 هزار افغانی به فروش رساند.

بریالی توقع دارد که تا آخر این فصل از سبزخانه های یاد شده 126 متریک تن بادرنگ جمعآوری نموده و به ارزش دو میلیون و 520 هزار افغانی به فروش رساند.

همچنان، وی برعلاوه درآمد خوب از حاصلات این سبزخانه ها برای چهل نفر از باشنده گان ولایت کندهار زمینه کار را در این سبزخانه ها نیز مساعد ساخته است.

نرخ اسعار خارجی در بازار کابل

Image may be NSFW.
Clik here to view.
images
 یک دالر 67.60
یک  یورو 73.30
یک  پوند 86.90
یک  ریال سعودی 17.97
یک درهم امارات 18.35
یک  فرانک سویس 67.50
یک  دالر آسترالیا 50.30
یک  دالر کانادا 49.70
یک  کرون دنمارک 9.65
یک  کرون ناروی 7.75
یک  کرون سویدن 7.50
یک  لیره ترکیه 18.70
یک  دینار کویت 219
یک  ین چین 9.80
یک  روبل روسی 1.15
یک  سامانی تاجکستان 8.20
یک عمانی 172
یک  بحرین 173
هزار روپیه هند 1030
هزار تومان ایران 17.70
هزار ین جاپان 610
 هزار روپیه پاکستان 634
یورو به دالر 1.08
پوند به دالر 1.28
تومان به دالر 3800
کلدار به دالر 106.50

بازدید از فعالیت‌های پروژه انکشاف کوپراتیف‌های باغداری

Image may be NSFW.
Clik here to view.
18157062_1539405919435126_1256044629361986780_n

از کشمش‌خانه‌های اعمار شده در ولسوالی‌ ده‌سبز، تاکستان‌های چیله‌بندی شده در میربچه‌کوت، مراکز پروسس سبزیجات و میوه‌جات برای خانم‌ها و سبزخانه‌هایی که از سوی پروژه انکشاف کوپراتیف‌های باغداری در ولسوالی پغمان ولایت کابل احداث شده است،‌ بازدید به‌عمل آمد.

هیلن ویدون، مسوول پروژه‌های زراعتی آژانس انکشافی فرانسه (AFD) برای افغانستان و افریقا به همراهیِ محمد ادریس رووف رییس دفتر همکاری‌های دولت فرانسه برای وزارت زراعت، فلیپ گوفروتو مشاور در بخش زراعت، محبوب‌الرحمن محبوب مسوولِ پروژه انکشاف کوپراتیف‌های باغداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری (HCDP) و عبدالغفار احمدی متخصص حفاظه نباتات از جمع بازدید کننده گان بودند.

در حاشیه این بازدید، مسوولِ پروژه انکشاف کوپراتیف‌های باغداری در باره چگونه‌گی فعالیت‌های این پروژه در ساحات متذکره، معلومات ارایه کرد.

همچنان، مسوول پروژه‌های زراعتی آژانش انکشافی فرانسه در افغانستان و افریقا، دست‌آوردها و فعالیت‌های دفتر همکاری‌های دولت فرانسه، به‌ویژه پروژه انکشاف کوپراتیف‌های باغداری را ستودنی و ارزشمند خواند.

گفتنی است که در اخیر، دهاقین و مستفیدشونده‌گان پروژه‌های نامبرده از دفتر همکاری‌های فرانسه بابت خدمات ارایه شده سپاسگزاری کردند و خواهان ادامه این همکاری‌ها شدند.

کاهش 35 درصدی قیمت تریاک در افغانستان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
13960209001578_PhotoA

اسداله هادی نژاد معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران گفته است که بر اساس اعلامیه افسران رابط کشور ایران در کابل و هرات، کشت تریاک در افغانستان در سالجاری بین 35 الی 40 درصد افزایش داشته است.

معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران اظهار داشت: سال گذشته، قیمت تریاک در افغانستان کیلویی  870.000 تومان بود اما در سالجاری کیلویی 550.000 تومان است که 2 علت باعث این کاهش 35 درصدی قیمت در افغانستان است: یکی افزایش کشت و دیگری زمان برداشت محصول.

وی افزود: براساس گزارش دفتر UNODC در سال قبل حدود 4800 تن مواد مخدر در افغانستان تولید شده است، در حالیکه در سال 2001 تولید مواد در این کشور، 200 تن بود و در سال 2014 که آمریکا از افغانستان خارج شد، بنا به مؤسسه تحقیقاتی «سیگار» تولید در افغانستان به 32 برابر یعنی 6400 تن رسید.

او گفت: ما تمام طول نوار مرزی خود با افغانستان را با موانع مختلف مسدود کرده‌ایم و امکان حمل مواد مخدر بصورت خودرویی توسط قاچاقچیان، امکان پذیر نیست. قاچاقچیان مواد مخدر را بصورت کوله‌ای (توسط مهاجرین غیر قانونی)، دواب و شتر انتقال می‌دهند.

وی گفت که در حال حاضر افغانستان بدنبال قانونی کردن تجارت تریاک است و در نظر دارد بعنوان یک محصول قانونی، امکان تجارت و تبادل آن در بازارهای قانونی را کسب کند. لذا برآورد ما اینست که تولید در افغانستان گسترش خواهد یافت و ناامنی و تولید مواد مخدر در شمال افغانستان، با بازگشت تروریست‌ها از عراق و سوریه، افزایش خواهد یافت.

به گفته معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران ، امضای یک تفاهم نامه همکاری در معیشت جایگزین با افغانستان، مراحل اجرایی خود را می‌گذراند اما مهمترین مشکل در اقدام و عمل در این راستا فقدان امنیت در افغانستان می‌باشد که کار را کند کرده است.

توزیع کمک‌های مالی و صحی برای خانواده های بیجاشده در جوزجان

Image may be NSFW.
Clik here to view.
download (1)

مقام‌های محلی در ولایت جوزجان در شمال افغانستان می گویند که برای شماری از خانواده های بیجاشده در این ولایت، از طرف دفتر حمایه اطفال و پن کمک‌های اولیه توزیع شده است.

سید طالب شاه سادات سرپرست ریاست مهاجران و بازگشت کنندگان ولایت جوزجان گفت: “برای ۸۰ خانواده بیجاشده در این ولایت مساعدت‌های مالی و بسته‌های صحی و فاملی توزیع شده است.”

سرپرست ریاست مهاجران و بازگشت کنندگان ولایت جوزجان افزود: “این خانواده از اثر نا امنی‌ها در جریان دو روز اخیر از ولسوالی درزاب به شهر شبرغان بیجا شدند که برای هر خانواده مبلغ ۸ هزار افغانی پول نقد و نیز بسته‌های صحی و فامیلی توزیع شده است.”

قابل ذکر است براساس گفته‌های مسئولان ریاست مهاجران و بازگشت کننده گان ولایت جوزجان در جریان یک ماه اخیر بیش از ۲۰۰ خانواده از مناطق مختلف این ولایت بیجا شده‌اند.

Viewing all 4397 articles
Browse latest View live