
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری پس از تدوین چند سند معتبر و مهم برای رشد و پیشرفت زراعت این بار سند استراتیژی ملی تنظیم منابع طبیعی افغانستان را ترتیب نموده و در محفلی به معرفی گرفت.
میرامان الدین حیدری، معین امور زراعت و مالداری هنگام معرفی این سند گفت:” بمنظور پایداری منابع طبیعی، رسیدگی به چالش های اقتصادی، اجتماعی، تخنیکی، تغییر اقلیم و با استفاده از شیوه های علمی و تخنیکی این سند آماده شده است. دریافت راه های حل مشکلات گوشه دیگری از این استراتیژی است که در پنج سال آینده عملی خواهد شد.”
وی افزود که محور اصلی این سند ملی تنظیم، حفاظت، احیأ منابع طبیعی بخصوص جنگلات، علفچرها و ساحات با ارزش ایکالوژیکی، جلوگیری از توسعه صحرا، ایجاد کمربند های سبز شهری با در نظر داشت ارتقأ ظرفیت نهاد ها و اشتراک مردم و نهاد های مرتبط به این مسله می باشد.
گفته می شود، چالش های عمده فراراه تنظیم منابع طبیعی کشور مشکلات اقتصادی، عدم بدیل مناسب برای معیشت، آگاهی ناکافی، نبود پلان دراز مدت، و بعضا نقض قوانین مربوطه توسط مردم می باشد که برای حل این چالش ها – از طریق نشست های مشورتی در سطوح مرکز و ولایات راه حل های عملی و مناسب دریافت و شامل استراتیژی گردیده است.
قابل ذکر است که با اجرای این امر نه تنها به نیاز مندی های اقتصادی حدود ۸۰ فیصد نفوس افغانستان که وابسته به منابع طبیعی اند، بصورت پایدار رسیدگی می شود، بلکه خدمات اکوسیستم های کشور نیز بصورت پایدار تنظیم می گردد.