
از فراغت ۱۰۰ تن زنان از کورسهای آموزشی زبان انگلیسی، خیاطی و کمپیوتر طی ۶ ماه گذشته در بدخشان، باحضور مسئولان دولتی ولایت بدخشان، معین وزارت امور زنان، رسانه ها و نمایندۀ حکومت تجلیل گردید.
فاطمه یکی از اشتراک کنندگان کورس خیاطی گفت: “این آموزش یک فرصت کلانی است برای ما زنان که فنون جدید خیاطی را بیاموزیم تا که بتوانیم در برابر سایر تولیدات در بازار محلی رقابت نمائیم. این امر به ما امکان می دهد که وضع مالی خانواده های خویش را بهبود ببخشیم. در عین حال، زنان می توانند به وسیله محصولات خیاطی ما سبک خودشان را نیز انکشاف داده یک راه بیان خویش را دریابند. این خیلی دلچسپ است.”
کورسهای آموزشی فوق الذکر از جانب ریاست امور زنان در مرکز آموزشی زنان فیض آباد، که یک ونیم سال قبل افتتاح شده است، دایرگردیده بود که از زمان افتتاح این مرکز بدینسو، مجموعاً ۲۷۰ تن زنان در کورسهای آموزشی اشتراک ورزیده اند.
از این مجموع، ۲۵ تن زنان در رشتۀ خیاطی و۷۵ تن زنان دیگر در کورسهای زبان انگلیسی و کمپیوتر اشتراک ورزیدند. چون این مهارتها جز شرایط کسب اکثریت پستهای نهادهای دولتی و غیردولتی بشمار می آید، بدین وسیله اشتراک کنندگان شانسهای استخدام خویش را افزایش بخشیدند.
حکومت آلمان از توانمندسازی زنان حمایت نموده و با فراهم ساختن ۲۴ میلیون افغانی از طریق پروگرام انکشاف ظرفیت منطقه یی (RCD) از مرکز آموزشی مذکور حمایت نموده است که از جملۀ این بودجه، بیش از ۲،۷ میلیون افغانی آن برای آموزش بکار رفته است.
پروگرام انکشاف ظرفیت منطقه یی (RCD) به مثابۀ جز ادارۀ همکاری افغان-آلمان که از جانب وزارت همکاریهای اقتصادی و انکشاف آلمان (BMZ) تمویل می شود، از جانب ادارۀ (GIZ) پیشبرده می شود.
پروگرام انکشاف ظرفیت منطقه یی سعی می کند که مالکیت افغانی بر پروسه های انکشافی را افزایش بخشیده، نهادهای دولتی افغانستان را تحکیم نموده و شفافیت و شمولسازی مردم در روند انکشاف کشور را رشد دهد.