
مسوولان اتاق تجارت و صنایع می گویند که به دلیل پیچیدگی سیستم تجارتی پاکستان، کاهش کیفیت مواد پاکستانی و دستیابی به راه های بدیل، وضعیت بد اقتصادی جاری در کشور، نادارای مردم و مشکلات سیاسی با این کشور، سطح واردات اموال تجارتی از پاکستان، که در گذشته به 3 ملیارد دالر می رسید، پنجاه درصد کاهش یافته است.
برخی از تاجران نیز می گویند که برخورد نادرست مسوولان پاکستانی با تاجران افغان، اتهامات پاکستان مبنی بر مداخله در امور افغانستان و تبلیغات در شبکه های اجتماعی برای عدم خریداری تولیدات پاکستانی، نیز در کاهش وادارت، نقش داشته است.
در وضعیت بد اقتصادی جاری در کشور و نادارای مردم، تاجران و فروشنده گان مواد خوراکی نیز از نبود بازار، شکایت می کنند و می گویند که نسبت به گذشته، در کاروبار شان کاهش آمده است به همین دلیل، به واردات بیشتر، علاقمندی نشان نمی دهند.
آگاهان اقتصادی به این باور اند که افغانستان به دلیل محاط بودن به خشکه، در بخش واردات اموال تجارتی از کشور های دیگر نیز به پاکستان نیاز داشت اما با اعمار بندر چابهار، ارزش این نیازمندی به پاکستان نیز کاهش یافته و افغانستان بشکل کامل از احتیاج پاکستان، رهایی می یابد.