
محفل “توانمندسازیی زنان افغان از طریق تسهیل دسترسی به بازارها و خدمات مالی” از سوی برنامۀ دسترسی مالی برای سرمایهگذاری در انکشاف افغانستان (FAIDA) ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا، در هماهنگی با سفارت امریکا در کابل، دیروز، 26 جولای 2016 در مقر سفارت امریکا برگزار گردید.
در این محفل از بانوان تجارت پیشۀ موفق افغان که به نمایندگی از هزاران بانوی تجارت پیشه افغان از سراسر افغانستان که از برنامۀ دسترسی به منابع مالی، “تشبث با تشبث” و فرصت های کارآموزی تسهیل شده توسط برنامۀ “«دسترسی مالی برای سرمایهگذاری در انکشاف افغانستان” مستفید شده بودند، قدر دانی گردید.
مایکل مکینلی سفیر ایالات متحدۀ امریکا در کابل گفت:”بانوان تجارت پیشه و بانوان کارمند نه تنها در بخش خصوصی بلکه در تمام اقتصاد افغانستان یک نقش عمده را بازی میکنند. ما باید از طریق برنامه های شمولیت مالی و کارآموزی مثل برنامه های که توسط برنامۀ دسترسی مالی برای سرمایهگذاری در انکشاف افغانستان (FAIDA) ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا ارائه میشوند، به حمایت از تلاش های این بانوان برای رسیدن به برابری و توانمندی اقتصادی ادامه دهیم.” وی د ر ادامه افزود: “ما میتوانیم زندگی زنان افغان را از طریق ارائه آموزش و ایجاد فرصت های بیشتر برای پیشرفت در محیط کار متحول سازیم.”
خان افضل هده وال معاون اول بانک مرکزی افغانستان در این مورد گفت: “ما راه درازی را پیموده ایم اما برای اینکه بتوانیم بانوان را بصورت مساوی و همکار کامل مردان در پیشرفت کشور مان ببینیم هنوز هم راه طولانی در پیش داریم.” وی افزود: ” من قویاً باور دارم که در راه که در پیش داریم پیشرفت اقتصادی زنان باید از اولویت های حکومت و شرکاء ما باشد. ما باید از دسترسی تشبثات با مالکیت بانوان یا تشبثاتی که توسط بانوان اداره میشوند را به منابع موثر و کافی مالی اطمینان حاصل نمائیم.”
همچنان، بانوان تجارتپیشه یک نمایشگاه را براه انداختند که در آن محصولات خویش که شامل صنایع دستی، لباس های ابریشمی، زیورات، گلدوزی، زعفران، میوه جات خشک و مساله جات میشد را به مقامات حکومت جمهوری اسلامی افغانستان و اشتراک کنندگان بینالمللی به نمایش گذاشتند.
از 2011 تا به حال به ارزش بیش از 56 میلیون دالر امریکایی قرضه توسط برنامۀ فایده، از طریق سکتور خصوصی به تعداد بیش از 5500 متشبث فراهم گردیده است که از جمله مبلغ 3.2 میلیون دالر امریکایی آن به حدود 1800 تشبث به مالکیت بانوان یا تشبثاتی که توسط بانوان اداره میشوند پرداخت گردیده است.
ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا از سال 2002 تا اکنون با مصرف بیشتر از 17 میلیارد دالر امریکایی بزرگترین برنامۀ کمکهای ملکی دوجانبه را به افغانستان فراهم نموده است.