
سوخت هستهای که از ادغام دو هستهی عنصر نوری بدست میآید، مسئول تامین انرژی و سوخت دهی ستارهگان به شمول آفتاب میباشد. انرژی هستهای از یکجا شدن چندین ایزوتوپ عناصر نوری مثل هایدروجن تحت شرایط خاص (در صد میلیون درجه سانتی گراد) بوجود می آید.
امروزه ادغام هستهای (Nuclear Fusion) و تجزیه هستهای (Nuclear Fission) هر دو به عنوان مباحث مهم تولید انرژی مورد مطالعه قرار دارند. انرژی برق که در نتیجه تجزیه هستهای حاصل میشود، دارای ضایعات رادیو اکتیف بوده و نیز خطر استفاده از سلاح های هستوی را در جهان افزایش میدهد. اما از سوی دیگر ادغام هستهای تمام این خاطرات را کاهش داده و باعث تولید انرژی عاری از ضایعات رادیواکتیف، بدون خطر انفجار و مهمتر از همه سبب تولید انرژی نا محدود میگردد.
بشریت با استفاده از تکالنوزی نوین در زمینه ادغام هستهای، گام بزرگی در بخش تولید انرژی قابل دوام و امید بخش در آینده برداشته است. کشور بریتانیا در بخش ادغام هستهی و تولید برق از این طریق، نزدیک به ۲۲۰ میلیون پوند سرمایه گذاری کرده و قرار است تا سال ۲۰۴۰ مورد استفاده قرار گیرد.
از سوی هم موجودیت سازمان ITER ویا International Thermonuclear experimental reactor که ۳۵ کشور به شمول ایالات متحده امریکا، چین، اتحادیه اروپا، هند و روسیه عضویت آنرا دارند، پروژه تولید انرژی از ادغام هستوی را به واقعیت مبدل میکند.
انرژی ادغام هستهای در مقایسه با انواع دیگر منابع انرژی اشتعالی، دارای فواید قابل توجه میباشد. فواید عمده آن، تولید انرژی فراوان، نداشتن تششعات رادیو اکتیف و بی خطر برای محیط زیست میباشد. در صورت موفقیت این پروژه، انرژی ادغامی مبدل به دومین منبع مهم انرژی در جهان میشود که استفاده آن مصون، موثر، قابل اعتماد و منبع انرژی پاک و عاری از هر نوع تهدید برای محیط زیست خواهد بود.