
افزایش سریع در نشر اخبار جعلی و دروغین در دهه های اخیر سبب ازدیاد معلومات نامتوازن گردیده است. بسیاری از کارمندان اقتصادی معاملات شان را بر اساس ادعای غلط انجام میدهند. نظرسنجی هفتهوار که توسط اداره تنظیم کننده ارتباطات انگلستان (OfCom) انجام شده است نشان میدهد که در مورد ویروس کرونا اخبار غلط به نشر رسیده است. ۵۰ درصد از اشتراک کنندهگان این نظر سنجی گفته اند آنها در مورد ویروس کرونا اخبار گمراهکننده و غلط دریافت کرده اند.
با وجود اینکه در قسمت تنظیم نشرات رسانه ها مانند تلویزیون و رادیو، ادارات مثل (OfCom) وجود دارد اما در مورد نشر اخبار غلط در وبسایت ها به شکل آنلاین، قاعده و قانونی وجود ندارد. اخبار جعلی باعث اخذ تصامیم غلط و مرگبار میگردد.
به طور مثال، در انگلستان خبری پخش گردید که گویا پایه های شبکه 5G باعث مرض ویروس کرونا میگردند. این اخبار تقلبی به تاریخ ۶ می سال روان میلادی توسط هکر ها انجام شد که ۷۷ شبکه موبایل را مورد حمله قرار دادند.
ایجاد قانون برای بخش اخبار نادرست به شکل آنلاین یک گزینه برای کنترول تعداد اخبار تقلبی می باشد که با این کار حق آزادی فردی نیز نقض میگردد. به طور مثال، کشور چین در اوایل شیوع ویروس کرونا، بخش هر نوع اخبار مبنی بر ویروس کرونا را به شکل کلی سانسور نمود.
با اینکه حکومت ها برای جلوگیری از پخش اخبار تقلبی و ضد منافع ملی از گزینه سانسور استفاده میکنند اما برای این کار راه دیگر نیز وجود دارد که آن ارتقا سطح آموزشی شهروندان میباشد. به شهروندان باید از طریق مکاتب و اعلانات آگاهی های لازم در مورد اخبار تقلبی به شکل آنلاین به نشر میرسند، داده شود.