
20 نفر از پرسونل ذکور و اناث ریاست معادن و پطرولیم ولایت بلخ و تصدی دولتی کود برق ورکشاپ سه روزه ی نقش جندر در سکتور معادن را تکمیل نمودند. هدف ازین ورکشاپ انکشاف مشارکت زنان در صنعت استخراج عنوان شده است. این ورکشاپ توسط پروگرام انکشاف حکومتداری خوب برای سکتور استخراج افغان همکاری افغان-جرمن با همکاری واحد جندر وزارت معادن و پطرولیم افغانستان تمویل و تطبیق گردید.
اکنون شمار زنان مسلکی در صنعت استخراج معادن و نهاد های ذیربط دولتی افغانستان بسنده نیست. در ریاست معادن و پطرولیم ولایت بلخ تنها 44 نفر کار میکنند که فقط 7 نفر آن را زنان تشکیل میدهد. هدف از برگزاری این ورکشاپ رشد آگاهی میان پرسونل برای تسهیل روند استخدام زنان برای این ریاست در آینده عنوان شده است. آقای حبیب الله کوهمند رئیس ریاست معادن و پطرولیم گفت: زنان نیم از نفوس این کشور را تشکیل میدهند. مشارکت آنها عنصر کلیدی برای پیشرفت افغانستان میباشد. “
اشتراک کننده گان در مورد تفاوت های جندر و جنسیت، مساوات و برابری جندر و همچنان وضعیت زنان در سکتور معادن آموختند. آنها مزایای توازن در محیط کاری و نقش و مسوولیت های واحد جندر وزارت معادن و پطرولیم را مورد بحث قرار دادند. بانو نازنین یکی از اشتراک کنندگان این ورکشاپ گفت: ” ما باید در مورد نقش زنان درین سکتور مهم به جامعه آگاهی دهیم.”
برای پلان گذاری آینده کارمندان این اداره باید در روند استخدام افراد جدید از دانش آموخته شده نوین کار گیرند. اشتراک کننده گان خواستار رشد شفافیت در طریق ابتکار شفافیت صنایع استخراجی افغانستان (AEITI) شدند.
برای رشد آگاهی در سکتور معادن افغانستان، واحد جندر وزارت معادن و پطرولیم فعالیت های گوناگون را روی دست گرفته است. این واحد بخشی از کمیته استخدام این وزارت شده است تا در روند استخدام از تبعیض علیه خانم ها جلوگیری نماید. همکاری افغان-جرمن واحد جندر را در تطبیق فعالیت های انکشاف ظرفیت ها و توسعه پالیسی جندر که استخدام زنان در سکتور معادن افغان را رونق خواهد بخشید کمک و حمایت می نماید.
پروگرام توسعه حکومتداری خوب در سکتور استخراجی افغانستان توسط اداره انکشاف بین المللی آلمان (GIZ) به نمایندگی وزارت همکاری های اقتصادی و انکشاف آلمان (BMZ) تطبیق میگردد. برای رشد کامل ظرفیت سکتور معادن افغان، این پروگرام در نظر دارد تا عواید دولتی را افزایش داده، سرمایه گذاری را رونق بخشیده و با علیه فساد در سکتور مبارزه نماید. این پروژه شرکاء را آموزش میدهد تا از شفافیت فعالیت ها در سکتور معادن و کارکرد مطابق قوانین و ستندرد های بین المللی صحی و محیطی اطمینان حاصل گردد. علاوه از فعالیت های دیگر، این پروژه 21 کورس را در موضوعات پلان گذاری معادن، اقتصاد معادن و سوپروایزری از معادن را برای بیشتر از 310 تن مفتشین معادن و دیگر پرسونل وزارت معادن و پطرولیم و دوایر ولایتی از سال 2013 تا کنون دایر نموده است. در عین حال، این پروگرام 13 بورسیه را برای خانم ها فراهم نموده تا اشتراک زنان درین سکتور را رونق بخشد. این پروگرام ابتکار شفافیت صنایع استخراجی افغانستان (AEITI) را در امر مبارزه با فساد و رشد شفافیت حمایت می نماید.
.