
مسوولان وزارت تجارت و صنایع می گویند که نشست کمیتههای فنی میان پنج کشور مشمول راه لاجورد، در آیندههای نزدیک برای بررسی مشکلات فنی این پروژه برگزار می شود.
مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت و صنایع گفت: “کمیتههای فنی این مسایل (مسایل فنی) را میتوانند بررسی کنند تا موافقتنامه این راه عملی شود تا ما از کوتاهترین مسیر به اروپا وصل شویم”.
اتاق تجارت و صنایع میگوید که کارگیری از راه لاجورد افغانستان را به بازارهای اروپایی پیوند میدهد و حکومت باید دراین بخش تلاشهایش را بیشترسازد.
پس ازامضاء شدن موافقتنامه بازرگانی و ترانزیتی راه لاجورد میان کشورهای مشمول این راه در ماه اکتوبر سال ۲۰۱۷ میلادی، اکنون این کشورها تلاش دارند که با عملی شدن این موافقتنامه روند حمل و نقل کالاهای بازرگانی میان افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و کشورهای اروپایی از راه زمین آغاز شود.
در همین حال، شماری از آگاهان اقتصاد عملی شدن موافقتنامه راه لاجورد را برای رسیدن افغانستان به بازارهای جهانی مهم میدانند.
قابل ذکر است، راه لاجورد از تورغندی و آقینه آغاز میشود و با گذشتن از بندر ترکمن باشی ترکمنستان، بحیره خزر، آذربایجان و گرجستان به بندرهای پوتی و باتومی بحیره سیاه میرسد و از آنجا به شهر قارص و بندر استانبول و در نهایت به اروپا میانجامد.