
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هلمند میگوید که در فارم تحقیقاتی بولانِ این ولایت، سالانه یک تا دو تن تخمهای مادر پرورش مییابد.
ریاست زراعت ولایت هلمند میگوید که در فارم بولان در این ولایت، یک شمار تخمهای داخلی و خارجی پرورش مییابند و یک تعداد نهالها نیز پرورش میشوند که بخشی از نیازهای تصدیهای باغسازی و ترویج تخمهای اصلاح شده را با تولید حدود دو تن در سال، رفع میسازند.
ریاست زراعت هلمند میگوید که این فارم، از این طریق، به دهقانان زمینههای دسترسی به تخمهای مادر زراعتی و نهالهای مورد نیاز در باغسازی را فراهم میکند.
از این فارم، نخست بذرها و نهالهای خارجی توسط متخصصان مورد تحقیق و تجربه قرار گرفته و چهار مرحلهی آزمایشی را سپری میکنند و سپس به دهقانان توزیع میشوند.
آنان می گویند، در جاهایی که تخمهای اصلاحشده از فارم تحقیقاتی بولان برای زراعت استفاده شده است، حاصلات دهقانان افزایش یافته و میزان آفات گیاهی به صفر نزدیک شده است.
ریاست زراعت هلمند میگوید که فارم تحقیقاتی بولان توسعه مییابد و این توسعه باعث خواهد شد که تغییر کلانی در وضعیت زراعتی این ولایت به میان بیاید.
گفته می شود، همین اکنون ۲۰ نوع باغ انگور هم شامل این فارم است که در آن مأموران و محصلان در بخش «قلم کردن» و پیوند زدن نهالها آموزش میبینند.
قابل یادآوری است که این فارم در محوطهی ۲۸۳ جریب زمین ساخته میشود و همین اکنون دیوار احاطه و ۵ ساختمان داخلیاش در حالت تکمیل شدن است.