
یازده تن کارشناسان سروی جیولوژیکی افغانستان و سه تن استادان پوهنتون پولیتخنیک کابل برای سیر علمی در یک برنامۀ آموزشی سه هفته یی پیرامون علوم زمین شناسی در یزد ایران اشتراک ورزیده و پس از تکمیل برنامه دوباره به کابل برگشتند.
این یکی از سلسله فعالیتهای است که از جانب پروگرام همکاری افغان-آلمان به منظور کمک به استحکام همکاری بین المللی میان فعالیتهای پوهنتونها، نهادهای دولتی و دونرها در سکتور استخراج معادن و جیولوژی افغانستان سازماندهی می شود.
فریدریک کاریل از ادارۀ سروی جیولوژیک فنلد در این مرود گفت: “همکاری جدی تر و مؤثرتر میان سازمانهای مختلف دونر برای توسعۀ سکتور استخراج معادن در افغانستان حیاتی و ضروری می باشد”.
یک کارمند شرکت سنگهای ساختمانی بنام “پردیس ماین کمپنی” گفت: “این آموزش فوایدی راکه ما برای شرکتهای خویش نیاز داریم به ما آموخت و نشان داد که آنها را چگونه بدست بیاوریم. این برای همه یک حالت برد-برد است”.
همچنان پروفیسور اقبال استاد پوهنتون پولیتخنیک کابل گفت:”این یک سیر علمی خیلی الهام بخش است که شما طی آن با شمار زیادی کارشناسان بین المللی تماس حاصل می کنید و از کلیه مباحثات خیلی چیزها می آموزید”.
موضوعات مورد بحث در برنامۀ آموزشی مذکور عبارت بودند از ارزیابی های جیوفیزیک، هایدرولوژی و تفحصات سنگ تعمیراتی. کارشناسان شرکتهای ایرانی نیز در برنامۀ مذکور اشتراک ورزیده بودند. آنها جنبۀ اقتصادی موضوعات مذکور را توضیح نموده تجربیات خویش را با اشتراک کنندگان در میان گذاشتند.
گفتنی است که برنامۀ آموزشی در ایران بخشی از پروژۀ “همکاری در استخراج معادن و تفحصات جیوفزیک” را تشکیل می دهد که از جانب ادارۀ سروی جیولوژیکی فلند در افغانستان به پیش برده می شود.