
۱۵ تن از استادان چهار پوهنتون افغانستان یک برنامۀ آموزشی دوماهه را که توسط پروگرام تحصیلات اکادمیک معادن در افغانستان (AMEA) به کمک مالی آلمان پیشبرده می شود، در بیرگ اکادمی (Bergakademie) پوهنتون فرایبورگ آلمان به پایان رسانیدند.
فریده مهمند، وزیر تحصیلات عالی گفت: “سکتور معادن دارای پوتنسیال کلان برای انکشاف دوامدار اقتصادی و منبع مهم عواید برای افغانستان بشمار می آید. برای اینکه کشور مالکیت سکتور معادن را کسب نماید، فارغان این رشته به تجارب عملی بیشتر و دانش بین المللی نیازدارند. به همین دلیل، ما خیلی خرسند هستیم که استادان ما در این برنامۀ آموزشی اشتراک ورزیدند.”
تمیم احمدی، استاد پوهنتون پولیتخنیک گفت: “پوهنتون فرایبورگ یک معدن منحصر به فرد آموزشی دارد. من طی دو ماه تجارب عملی ارزشمند اندوختم. بویژه کارهای حفاری و بازدید از محلات سرگشادۀ استخراج معدن برای من و همکارانم خیلی مفید بود.”
مارکوس پوتسیل سفیر آلمان گفت: “به کارشناسان تعلیم یافته معدن و زمین شناسان ورزیده در راستای انکشاف دوامدار در افغانستان خیلی ضرورت احساس می شود؛ موجودیت آنها می تواند وابستگی کشور به کارشناسان خارجی را کاهش دهد.” وی در خطاب مستقیم به استادان مذکور اظهارداشت: “شما کلید آیندۀ کشور خویش هستید.”
بابری، معین وزارت تحصیلات عالی افغانستان خاطرنشان ساخت: “استخراج معادن یکی از اولویتهای استراتیژیک ما بشمار آمده و وزارت تحصیلات عالی متعهد است که کیفیت تحصیلات عالی در این رشته را بهبودبخشد. همکاری با برنامۀ تحصیلات اکادمیک معادن در افغانستان به منظور ارتقای ظرفیتهای پوهنتونهای افغانستان و تجدید نصاب درسی آموزش معادن خیلی مؤثر می باشد.”
در این برنامه استادان فاکولتۀ زمینشناسی و معادن پوهنتون پولیتخنیک کابل، فاکولتۀ علوم زمینشناسی پوهنتون کابل، پوهنتون بلخ و پوهنتون بامیان در جریان تعطیلات تحصیلی خویش در آلمان برای مدت دوماه اشتراک ورزیدند که مضامین متعددی مانند اقتصاد معادن، قانون و ادارۀ معادن، مصئونیت، بازاریابی بین المللی، و نقشه کشی زمینشناسی تدریس شد.
قابل ذکر است که برنامۀ تحصیلات اکادمیک معادن در افغانستان که به مثابۀ بخشی از همکاری افغان-آلمان از جانب وزارت امورخارجۀ آلمان تمویل می شود و این برنامه به پوهنتونهای افغانی کمک می کند تا برنامه های موجود تحصیلی را ضمن تأکید بر آموزش عملی و تبادل اکادمیک عصری سازند. هدف برنامه کمک به افغانستان در زمینۀ کاهش وابستگی آن به کارشناسان خارجی است.