
مسئولان اداره اطلاعات و فرهنگ باميان می گویند که سیزده عنوان کتاب درباره فرهنگ و گذشته تاریخی این ولایت که بیشتر از ده نویسنده از سراسر کشور دارند، به چاپ رسیده اند.
محمدعلی عرفان از مسئولان بخش فرهنگی اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان می گوید که این کتابها میتوانند پژوهشگران را در زمینه بدست آوردن شناخت بهتری از بامیان کمک کنند.
عرفان گفت:”کتابهای چاپ شده عناوینی چون مجموعه مقالات و راهنمای بامیان، آثار عتیقه بودای بامیان، گویش هزارگی، بامیان پایتخت شکوه اساطیری، جنگنامه و جنگنامهسرایی در ادبیات فارسی، بامیان د هیواد تاریخی اعجوبه و فرهنگ شفاهی مردم بامیان را شامل میشوند.”
این کتابها به مناسبت گزینش بامیان به عنوان پایتخت فرهنگی سازمان سارک منتشر شدهاند و میتوانند در معرفی داشتههای فرهنگی و تاریخ کهن بامیان نقش مهمی داشته باشند.
امین ابتهاج استاد دانشگاه بامیان و نویسنده کتاب جنگنامهسرایی در ادبیات فارسی دری میگوید: “تا چندی پیش، محدود مقالات و کتابهایی پیرامون بامیان به نگارش درآمده بود که به هیچوجه برای شناخت این ولایت کافی نبود.”
وی می افزاید که این کتابها نیز نیازمندی به اطلاعات در مورد بامیان را بصورت کامل رفع نمیکنند اما با آنهم امیدواریهایی را در این زمینه بوجود آمده است.
قابل ذکر است که بامیان در مرکز افغانستان از ولایاتی است که در درازنای تاریخ، شاهد ظهور و افول سه تمدن بزرگ زردشتی، بودایی و اسلامی بوده است که آثار بجا مانده از این تمدنها، بامیان را به یکی از مراکز مهم فرهنگی در کشور مبدل کردهاند.