
سیگر در گزارش تازۀ گفته است که به دلیل بدتر شدن اوضاع امنیتی و نیز نبود ارادۀ سیاسی و همچنان مدیریت غیرموثر در وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان، تولید مواد مخدر در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۳ درصد افزایش یافته و روند نابودسازی کشت زارهای کوکنار به پایین ترین حد در ده سال گذشته رسیده است.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در وین، تخمین زده است که ارزش بالقوه ناخالص مواد مخدر ۱.۵۶میلیارد دلار بوده است که معادل آن در حدود ۷.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان بوده و مناطق جنوبی کشور که شامل ولایتهای هلمند، کندهار، ارزگان، زابل و دایکندی می باشد، ۵۹ درصد از کُل کشت تریاک را میسازند.
با وجود این که ایالات متحد امریکا ۸.۵ میلیارد دالر در کار مبارزه با مواد مخدر درافغانستان هزینه کرده است، اما مواد مخدر به گونۀ بیپیشینه در این کشور درحال افزایش و کشت تریاک ۱۰ درصد افزایش را نشان می دهد و در ۲۰۱۰۰۰ هکتار زمین در مقایسه به سال گذشته، کشت شده است.
بر اساس این گزارش، در صنعت مواد مخدر در افغانستان همراه با فساد و تقلب بوده و یک منبع بزرگ درآمد غیر قانونی بوده میباشد و افزوده شده است که تجارت تریاک ۶۰ درصد از بودجۀ طالبان را مهیا میسازد.
همچنان، در گزارش سیگار آمده است: “قاچاقبران مواد مخدر برای شورشیها سلاح، بودجه و دیگر وسایل مهیا میسازند و در مقابل حفاظت میخواهند و رهبران شورشیان مواد مخدر را قاچاق میکنند تا عملیاتهای خود را از نگاۀ مالی، کمک کرده باشند.”
قابل ذکر است که هنوز هم، افغانستان از بزرگترین تولید کننده و صادر کنندۀ تریاک به حساب میرود که نزدیک به ۸۰ درصد از هیروئین جان را تولید میکند.