
مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور می گویند که نزدیک به ۵۰۰۰ ساحه باستانی درکشور موجود است.
عبدالقدیر تیموری، رییس انستیتیوت باستانشناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: کار بالای تثبیت ساحات باستانی روی نقشه در همکاری با سازمانهای فرهنگی آغاز و تا پنجسال ادامه دارد. مطمین استم که با پایان یافتن این پروژه و به دستآوردن این نقشۀ، از ساحات باستانی به شکل بهتر حفاظت می گردد.
وی افزود که این ساحات باستانی در سراسرکشور بوده و شماری از آنها در بخشهای زیر ادارۀ مخالفان مسلح دولت قرار دارند.بر بنیاد آمارهای این نهاد در یک دهه گذشته بیشاز ۵۲۶۰ اثر باستانی از ولایتهای گوناگون کشور گردآوری شده است.
کمال سادات، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در این همایش گفت: کسانی که آثار باستانی را در زمان جنگها به خانهها یا بیرون از شهرها انتقال دادهاند، باید این داشتههای تاریخی را دوباره به کشور برگردانند و به موزیم ملی تسلیم نمایند.
وی افزود: کشورهای که آثار ملی ما از طریق قاچاق به آنجا انتقال یافتهاند، از آنان میخواهیم از طریق قوانین جهانی آثار ملی ما را پس به کشور ما باز گردانند و به موزیم ملی تسلیم نمایند.
محمدفهیم رحیمی، رییس موزیم ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: |ما میخواهیم که یک ساختمان جدید بسازیم. کمبود جای یکی از مشکلات بزرگ ماست. بر بنیاد آمارهای مسؤولان موزیم ملی افغانستان، در این موزیم حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار اثر باستانی نگهداری میشوند که نزدیک به ۳۰ هزار اثر از سالهای پیش از جنگهای داخلی در این موزیم ماندهاند.|
در محفلی که بدین مناسبت در موزیم ملی برگزار گردیده بود، عبدالقدیر تیموری رییس انستیتیوت باستانشناسی ، کمال سادات سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ و معین امور جوانان، محمد فهیم رحیمی رییس موزیم ملی و شماری از نهادی های فرهنگی و جمعی کثیر از رسانه های داخلی و خارجی حضور داشتند.